Pages

Saturday, December 24, 2011

hmm..17/12/11..kolej aku ada wat mggu ramah mesra..so,ada banyak la prtandingan dorang anjurkn..n 1 of it is bola tampar..roomate aku n da geng ni minat sgguh bola tmpar,..hah..aku???oh ceit..memang x la kan..kang aku yg kena tampo..aku mlz ah masuk..so,aku juzz teman dorang je..n their group's name is MAK AKU KATA AKUU TERER..haha..aku kra men di balik tabir je la..hee.mlz ckap banyak..ni pic tyme maen..
haa,,nama macik ni..@#!! n ktorang panggil kt,mina,emy n so on
    

terserlahla kehitaman kulit..keh3..maw x nye..4 jam jemur panas..
haa,,tgk..tyme ni kt serve..terbaek wokk

aku hnya mampu jd pop2 gurl je,,haha..lupa lak nak bawak rambu2 uh..pekejadah ntah nama bnda 2..tataw

ni group xavier n our group or u can call it MAKAT ..sngkatan mak aku kata aku terer

n the last one..si keding n si..!!!!(%^ mank terserlah la kekayuan aku kn..='(

eh..x last lg..ni yg last..they r the hottest one n i luve that 1 yg wear jam blue 2 very2 nak mati..#lepas ni blanja aku k peah.penat aku puji2 kau
n nak taw x ..kami johan kot. .eh silap,,si kt x bagi aku kata KAMI coz aku x maen pn..hurmmm..cedih..penat je aku sorak kat korang,,tacink la..yg bestnya..dorang 4 jam dok situ..dapat la jugak 2 sticker,,.yang aku ni..1 je..uhukzz..sudah..aku tacink habes ni..xceli kn .aku baru kenal dorang tyme sem ni..tp mcm dh rpat sgt kn..biar la..dorang ni akak2 aku..eeeiiuuu..hee..hope we can be like this ever n ever,,so sweet rightt..<3

Saturday, December 3, 2011

just ignore dis post

mak ai..lama kot x update blog ni..okay,,aku siap bawa penyapu n mop skali ni..nak kemas blog yg bersarang ni..dah 2 minggu aku jd budak part 2 weh..kira ada junior r..#bajet siot (padahal sama umo je)..tw x..even baru 2 mggu stdy..assingnment gila bapak banyak ..x terbuat aku..macam nak campak je semua buku 2..okay..stop takat 2..xceli kn ,aku nak crita pasal semalam ni..semalam ramai yg kehabisan kredit..#mak ai..geli pulak dgn ayat skema aku ni..ramai r datang bilik aku..nk topup la kan..(tgh promote ni)..ada la sorang budak part 1 ni..punya la ramah..x terlayan aku ..tyme dy tengah cakap uh,dengan chomelnya dy pggil aku akak..how cute it is right..=)..dah 2...tyme dy balek bilik..aku pn masukkan la topup..taw x..dr ujung bilik dy uh,dy bleh plak jerit kat kat aku..AKAK...TIMA KASIH!!!.mak ai..budak ni la..pastu ,asal aku lalu bilik dy je..dy jerit AKAK!!!.ayyoo..aku bukan pe.cuba la kalaw dy taw yg aku ngn dy ni sama umo je..msti dy glabah bewak an..hahakzz..

Wednesday, November 9, 2011

i'm 18

hee~.8 november 2011..tepat umur aku 18..lambat kan..even 18.prangai aku still mcam budak2..eh,,standard la tu kan..buat apa nak siyes2 sangat..x enjoy r macam tu..ok..taun ni aku celebrate birthday kat johor..jaoh tu..tadak maknanya saja2 nak clebrate kat johor..aku balek kampung la..kan raya haji..i have got a big present from my sister..thankzz kaka..lap u larh.
n mlm tu dy blanja pizza..wah suka3..................
..iloveyoularhkakak....youarethebestsisterthatihaveinmylife...
 n malam tu jugak ada la sorang budak ni..tetiba calink..acece..konon nk jd org terakhir yg wish la kn..btw i appreciate it very much..thank dik..haa..ni blog dy.boodaxnakal.jom lawat sama2..paah2.saya promote blog kamu ni..kena la ada balasan ..haha..

Sunday, October 30, 2011

Friday, October 28, 2011

cintakah

Cara Untuk Mengetahui Kamu Mencintai Seseorang...

12:
Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih teringat padanya.


11:
Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.

10:
Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9:
Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8:
Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...

6:
Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.

5:
Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.

4:
Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3:
Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:
Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1:
Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.

BUATLAH HAJAT KAMU SEKARANG. KAMU TAU APA YANG KAMU PALING INGINKAN.....


*****

HAMPIR.....!

*****

Poskan mesej ini kepada semua kawan anda dengan tajuk: 12 CARA UNTUK MENGETAHUI KAMU MENCINTAI SESEORANG

*...Dan sesuatu yang baik akan berlaku malam ini....

*Sekiranya tidak, kamu akan menyesalinya...

Thursday, October 27, 2011

true???

2day nk luahkn prasaan sat..nak crita pasal my true love..acece..dlu penah la aku kapel ngn 4 org ni,.
  1st..faiz haikal..nk dkt setahun gak la kita kapel kan..mulanya u r my best frend,,.truely best frend.tub2 kapel 
kn..tp smpai dh nk dekat bulan 3,awak xcident..sejak tu awak tanak saya call awak lgsug..maw x heran..dulu awk mana maw mesej2 ni..tetiba awk asyik mesej ja..nak call,,lgsung tanak angkat..jmpa pn tanak...smpai la sy naik muak..sy yang mintak break ngn awak..lepas tu baru sy taw apa yg sbenarnya jadi kat awak..maaf sgt2 kat awk..sy sntiasa doa untuk awak smpai la skarang..ur my truely best frend..i will remember u always.
  2nd..apit..dlu tyme awal2 taun f4..kita slalu study sama2..aku suka ajaq unk lk..unk lak ajaq aku math kan..almaklumla..unk kan pandai..kan3..hehe..kita start kapel pn sebab budak2 kelas slalu dok ejek kita 2..padahal,,tyme tu mana nak ada feeling2 pn..besala kawan..kawan2 kelas slalu ejek kita sampai la kita kapel..tp kan..start2 kapel..22 dah mula jaoh..nak study pn segan dah..dulu bleh ja p kantin tyme prep petang sebab nak blajaq 2..tapi,sejak2 kapel..truz segan..takowt orang len kata..last2 aku yg kata..better kita jadi kawan je la..aku x slesa r macam 2..nak stdy pn susah..
  3rd..ok,,dgn dia ni aku rasa macam terpaksa je kowt..hee..maaf eh..syah..kawan setugas dengan aku,.aku start kenai ngan dia sebab kami pengawas sekali..kiranya tiap2 pagi asyik menatap muka dia ja la..pagi ,petang,.jumpa dia..tambah2 kalaw ada event apa2..malam2 nak kena prepare dewan..tyme tu jumpa lagi dia..syah ni jenis yang peramah..bleh kata semua senior tyme tu kenai dia la..start declare masa malam tu..dila tengah susun meja kat dewan..tyme tu dila bawak fon..pastu syah mntak nak kapel..dila mcm x pasti nak kata ya ka tak..sampai la syah merajuk tanak g dewan..last2..dila macam terpaksa.then dila mesej yela2..dila pn x pasti tyme tu betul ke x..start time tu..masa pagi2 kita kena jaga student..syah start nk sembang2 ngan dila..padahal tyme tu kena bertugas..pastu bila dila x layan..syah truz angkat beg naek kelas..tinggal la dila terkontang-kanting kat situ..cukup seminggu..dila mntak putus..maaf sgt..
  4rd..even u  no 4..u r my true love in my life..kita just kenal dlm fb..tmpat tinggal kita bleh kata dekat la jugak..awak teruz mintak no saya tyme kita chat..ntah napa sy bg .lepas tu kita start mesej..sy suka main2 ngan awk..yela,,takkan nak sirius plak kan..4/1..awak mintak kapel ngn sy..mulanya sy taknak..sebab kita x penah jumpa lg..n at the same tyme sy tengah kenal ngan sorang mamat ni..kenal dlm fb gak..sblom awk mntak kapel..dy penah kata yg dia suka sy..tp sy tanak,,sebab x penah face to face lg..lepas awak muncul..ntah macamna sy bleh truz lupa kat dy..mesej pn x..slalu mesej ngan awk je..bodo kan..lepas tu bleh plak sy trima awak..padahal bertentangan ngn prinsip idop sy..sy x suka kalaw kapel ngn org yg x penah sy jumpa depan2..taktaw mcmna sy bleh percaya kat awak,,then truz trima..rindu ayat kuang3 awak tu..sampai la 1 hari ni..kita jumpa,,jumpa dekat depan kedai cina ja pn..awak naek moto awk..sy moto sy..sembg atas moto ja pn..smnjak tu..awk dh jarang mcj sy..slama 2 mggu awk x cntact sy lgsung..sy sabar je..smpai la sy terpaksa buat ayat pasrah dekat awak..baru awk balas..awk kata awk xcdent..siapa sy???smpai dekat sy pn awk x gtw apa2..sy sedih cgt sebab  awk bleh update fb awak..tp kat sy lgsung x gtw apa2..sy tw sy x mcm yg awk nk..n untuk kali yg ke-4,sy jugak yg undur diri..sy try soh diri saya sabar..sy xnak dipermainkan..better kita kawan..lgpn,awak pndai..siapa la sy..bleh kata kita kapel 1mggu ja wlwpn sbenaqnya 3 mggu..x jd la plan sy nk smbut bufday awak 28/1..ntah napa saya kata u r my true love..mana x nya..slalu sy mmpi awak kowt..gila bapak..sumpah saya x tipu..sy try lupa awk..sy buang no awk..tub2 awak mesej balek..tnya result spm sy..pastu skarang ni,sy smbung blajar bleh plak dapat dekat dgn tmpat awk..mcmna la nak lupa..adoii..n skarang..even dh berbulan2 kta x cntact,,sy still pk awak je..gedikz an..nak buat cmna,,bukan sy yg nk ingat..dy ingat sndri..padahal kita x penah pn kluar g mana2..nak kata sweet memory pown tadak..dlm kreta pn sy bleh ingat awak uh..mana x nya,,skarang kan jd trend nek moto besar2..sma la ngan awk kn..dila mntak maaf sgt2 kat nuar sebab slama ni slalu kacaw awak..n skarang,,nk lepaskan rndu kat awak..sy hanya bleh tgk fb awak,,tp sy x brani nk tulis apa2..maaf3
...n for now..aku nak focus stdy dulu..aku nak ubah sikap aku yg slalu emotional sgt dlm suma perkara..insyaAllah,,aku nk berjaya dlm idop aku di dunia n akhirat..insyaAllah...maaf kpd semua orang yg aku mentionkan kt cni..:)

Tuesday, October 25, 2011

pening sih

uwaaaaaaaaaa...awak2..eh tengok sapa tu..saya panggil awak la..bukan ada sesapa kat blakang tu pun..try tengok blakang ,kot2 la ada sesapa..haha..yang dok sorang2 tu better tengok cepat..hehe..tau takowt..ekceli an..aku tengah pening ni..tapi ketegaq nak berblogging gak..eh,suka hati mama n abah aku la..janji x kacau orang len..walawpun dalam otak ni pening,luaq maw steady ma..hihi..mana bleh tunjukkan kelemahan diri aku ni..nak tau x macamna rasa sakit otak aku sekarang ni..cuba ampa bayangkan ampa jatuh dari helikopter,pastu kepala ampa hancoq..hahakz..*ok,aku tipu sangat2..bertambah pening aku bila dok cari idea nak berblogging ni..tp aku ta kesah..janji hepi..kn3,.kepala aku,aku punya pasal la kan..eh2..tayah nak sibuk2 nasihat aku suroh makan obat..AKU TAKMAW..never33..x sedap,tawaq kepiaq..laen la bagi aku makan coklat ka pa..ni ubat..wekkk..x suka,,x menarik perhatian aku langsung..pmbuat ubat tu pown 1..reka la ubat yang sedap sikit..baru la aku maw makan..hee~..dh la..mls nak menaip dah..berat ja otak aku skarang ni             
 

Saturday, October 15, 2011

best memory..:)

heyt3..hmm.rini aku n family g bukit merah..besh3..tenangkan diri la katakan..haha..kami kuar pukul 9 pg..excited doe..sepanjang sejam perjalanan p sana ,aku tido kowt..ngantok larh..:)..hurmm ,aku pn tataw nak cita apa sbenaqnya ni..tp yang pasti kami epi banget dong..dah lama kowt x p bukit merah ni..tetiba terpk nak p..hmm,.macam besa la kan,.semua tempat mesti la kena bayar tiket dulu..abah aku beli tiket rm27,.just waterpark je..ingatkan nak amek combo la.tengok orang utan skali..tp bajet lari ma..yang kak aku ni sengal siot..ada ka patot dia kata tak payah p tgk orang utan ,,hang pown dah macam orang utan (hang tu aku la)..bangang tol la..huhu..dah la..malas cita banyak2..penat!!!!!!!!!!!:p..meh tengok meh.
ni la adik aku...

adib gila......

sempat lagi ..:)

haa..baju biru 2 la kakak ksayangan aku

adib poyo
abah pown dah macam budak kecik dah..
ok..tamat suda my simple story today

Friday, October 14, 2011

masalah2

hmm..lama dh x berblogging ni kan..ok
*linguaphone nak kena bayar ..dah la rm2000 plak tu.( tadak sapa nak support plak tu )
*nak besarkan badan ni...tapi taleh jugak
*bila nak blajaq masak ni
haa..korang mesti dok pk apa la yang aku mrepek ni an..ekceli,3 benda ni la yang slalu buat otak aku srabut..tyme hepi ja ingat 3 masalah ni..pastu bilanya nak hepi..nasib la aku ni bukan jenis suka gadoh2 ngan orang laen..kalau tidak..lagi banyak masalah aku..3 ni pun sampai skarang x settle2 jugak..haiyya..dah la..malas pikiaq..hoho..yang aku taw..esok mama ngan abah ajak p bukit merah..hoorayyy..leh la aku enjoykan diri ni sikit..kecik2 dah banyak masalah kan..hehe..nak buat macamna,,ni la hidup,,tak lari dari masalah..abaq mai sat kat aku sapa yang tadak masalah..kalau ada,aku sanggup jadi orang gaji dia setahun..tapi jangan kata orang gila plak..orang gila kompom2 la tadak masalah...kita yang normal ni yang ada masalah bila tengok orang gila..yela..bila nampak orang gila ja..boleh p maki orang 2 kata *hoi,,,hang gila ka..,,adoyai,.memang orang 2 gila pown..yang hang gila dok maki orang gila 2 pasaipa..gila ka...(pening dah otak aku)..huishh,apa la yang aku melalut ni...lari tajuk dah ni..haha..apa2 pun.."settlekan lah masalah anda sebelum ia disettlekannyapuunnnnn"..keh3..
-pesanan dari orang yang nak gila tapi x gila lagi tapi dok tunggu masa nak gila sebab taleh nak settlekan masalah yang gila yang ada dalam otak yang serabut gila-

Monday, August 15, 2011

borink n lazy tyme



aku nk crita sikit ni...korang kalau bosan tyme kelas or taleh nk trima apa dah..korang wat pe eh..???aku taw dah..komfom tdo an..an3??hee..aku slalu ngntok kot tyme kelas..expecially time BEL n ECO..mank terbaekk r tido time 2..lpas 2 dh x pham apa yg lect ajar..huhu..tapi untk elakkan aku tido..ada 1 ja keja yang leh aku buat..janji ada kertas n pen..apa lagi..menyonteng la..pastu kadang2 wat luahan hati...haha..dh taleh nk luah kat sapa2 an..membe2 aku yang len smua khusyuk dok dgr lect ckp pa..yg aku ..........heee..ni la hasil karya aku time kelas..hek2
klik untk besarkan;-)

Saturday, August 13, 2011

tetamu x diundang

haaa...nak tw ak pa jd rini...td petang an...ada tetamu masuk lam rmah aku...tapi aku tak jemput pown..sesuka ati dia jew nak masok rumah orang kan..dah la salam pon ta bagi..ish3,..trok2..taw ak sapa...????perlu ke eh gtaw..hoho...actually yg masok 2 buaya.....eh2..clap plak,biawak..eieieieieie..geli siot,..macam na la dia leh masuk ni...pastu pandai lak dia nyorok bawah katil mak aku..haha..yang taleh blahnya..mulanya kak aku ingat tikus..bab dia nampak ekor bnatang uh..aku dh la taleh dengaq bab tkus ni...eieieie,,geli..pastu abah aku dgn braninya p tgk kat bawah katil,,pastu dy lari...ceh...ingatkan brani..ahahahahahaha..abah p pggl jiran aku..22 depa wat la operasi mmbunuh bewak..ehek..rupanya abah aku bknnya brani ngat pown..action ja lbeh...hahaha..abah2..pas2 bewak tu lari bawah tudung mak aku...tudung 2 yang jenis belit2 pnya..mak aku pown tak dan nak rasmi tdung uh,,bewak dh rasmi dlu...wawawawaw..last2 ,bewak 2 pn pening,,dy pn tataw cmna nk pkai tdung uh...terbelit la dy kat c2..jran aku 2 ktuk bewak uh smpai mati.......THE END!!!!!!hahaha..na tgk ak bewak 2 cmna..meh tgk meh..
                                         
                                   haa..nmpak x bewak tu..terkulai layu kat tudung ijau mak aku..hek3
              abah aku ni...lpas bewak ni mati bru la wat2 brani p angkat bewak uh....sblom 2 kecut...haha

Saturday, July 23, 2011

adoiii..rosak2

rini aku ptong rambut...tapi kat rumah ja..tapi kak aku potong,,slalu mama aku...aku punya la ketaq weh...kak aku 2 bukan boleh sangat..melalut ja lebih..heee..soe ye kak..so ,potong pnya potong...aku rasa lagi teruk kot rambut aku..ahaha..nak tergelak pun ada..hampeh tol...tengah cedih r ni...rmbut2.,,srabut pala aku ni..hehe

Friday, July 22, 2011

saya gumbira!!!!!

heee...masuk2 dah sengih an..maw tak sengih..rini aku gumbira siot..dapat fon baru..(act an,,bli sendiri je)hehe..dlu tingin sangat na beli fon touch screen ni..tup2 depan mata..maw ta syiioookkk.aha..hari 2 dapat laptop..sekarang fon..wah2...besh3..ngee..yang taleh blah ,22 warna putih kot...suci gitu..haha..na tengok tak aku punya lappy n fon..tengok ja taw...nak amek????hee..maap la eh..tengok ja boleh..

Tuesday, July 19, 2011

malaz


huihh,,pjam celik2 dah 5 hari aku dok kat rumah ni...kenapa eh??asal balek rumah je,malas.buku langsung tak pegang..dah la lepas cuti ada test..lingkup2.asal na pegang buku ja..nampak ja laptop depan mata..komfem2 la tak jadi pegang buku..hee..bila nak study ntah..tapi kat u rajin plak aku ni...hahahah..(skali skala nak bangga diri)..malas3!!!!tu ja yang mampu aku kata sekarang...ngeeee
kekadang aku tertanya gak la ...kenapa aku malas eh??????sesapa ada jawapan,,,gtaw aku nah nanti..aha
sampai kekadang law aku malas sangat aku tido je..sambil jalan pon leh tido kot..hek3..besa r tu..kalaw kat rumah..kompom2 r slalu bangun lambat...ish3..teruk an...ehe..e2la diri aku...tiap orang ada kebaikan n keburukannya kan,..aku pun manusia biasa ja kot...ayat agak skema la plak rini..pa2 ja la...ho2

Monday, July 18, 2011

hmmm..ku na story mory cket..about my beloved sister n brother.but not da true sister n bro la..haha..they always make me laugh...when i feel sad..they will make me hepi...hahah..buruk meh cakap bi ni..dah tak reti tu tak reti jugak la..mereka inilah yang selalu menghiburkan aku..tiada siapa melainkan mereka..hak3..hmm.tamaw cta pnjang2..juzz na hiburkan ati ni ja pn.ngee
opzzz soe,tercuri pic anda plak..act ada 2 lg,,1 boy n 1 gurl..tp pic depa tadak..almaklumla ..hot stuff ..ahahaha..all of them are my beloved..true beloved????????oh no..i still single ma..
 hey syg!!hee..rini tada cta besh la..tataw na 2lis pa..aku act tengah serabut ni.dok pikir akaun aku..dulu siyes aku tak minat akaun ni..tub2 masuk u kena blajar akaun..what da......!!!!!.so sekarang tengah cuti ni ingat na preview ar balek..tp haram taleh paham gak...adoiii,penat tol..macam mana la nak dapat dekan ni adilah...tapa la,,aku try la.insyaAllah bleh an...cayok2!!u all plz give me ur support k..hee

Saturday, July 16, 2011

my ASUS laptop

slm everyone!!!!!wahhh..lma siot ta update blog ni...ri2 lpa pasword..nseb dah ok..hee..rini an..besh gla..aku kluar g kndri.then na p merbok,,otw na g sana,aku ttdo,,tgh khusyuk tdo,,tgk2 abah ku brenti kat pc fair...huih,,ku pn heran napa tetiba brenti...taw ak pa jd..abah ku bli laptop kat ku siottt..gla2 la ..besh cgt ni.mcm na lompat2..hek3..tanx abah n mama..tayunk u all very da close2..aha

Saturday, May 14, 2011

uitm see u soon


olla3..korang3..penat la.ritu aku dah tulis dah benda ni..tapi disebabkan blog buat hal..tak lekat post ku...uhuk..cedih kan..haa,21 ni aku akan pergi ke perak..wahhh,melancong ye kau dila..pala otak mu..aku dapat uitm perak,sri iskandar la..oppps,sorry,TERkasar bahasa..hee.aku dapat .ritu sehari aku ta buka FB,buka2 je,tetiba ada orang add ku dalam group junior uitm SI,fulamak..excited gila siot..btw.tanx anda..skurang2nya leh kenal2 dulu kan sebelum masuk..tengah sonok baca diowg punya post..ada 1 post ni diowg suruh tik pada kos masing2 ,.aku dengan bangganya tik la kos aku,diploma in statistik..korang taw x,dalam suma list 2,.kos aku ja only 1 vote..hey..only me..where's the others..majuk la camni..then ,tanya la diowg tada sesapa ke amek statistik..diowg kata statistik ni susah..memerlukan math yg begitu kuat..hoho..begitu mendebarkan diri ini..laen tanya,laen yang jawab..tapa3..naseb aku minat math..hmm.adilah adnan.u can do it right..

Friday, May 6, 2011

sonoknyeeee

wah,,alhamdulillah,,rini ku check upu..ku dpt uitm,diploma statistik...tapi tataw lg tempat dy kat mana..esok bru dapat..opz ta dekat n tak jaoh cgt la..hee~.tp ku sonok cgt dpt kos 2...tanx uitm coz sudi trima saya..haha

hafizzainal's contest - senyuman mahal

haa,,rini ku ditag oleh eyka dlm 1 contest ni..tanx ya dear..so aku yg tada keja ni nak join la juga contest ni..huhu..saja  sonok2 la katakan
nak join gak meh klik sini
ku pown tataw nak letak pic pa,,hentam sajala noh.hee,,so,aku nak letak pic ni lah


haha,siyez tataw nak ltak pic pe,,.ku hentam jew la..haa,pic ni msa aku dipaksa jalan2 ngn family ku
besa r..ku liat tol bab nak g umah sedara ni..tgh2 marah n x ska 2,smpat lg snap pic ni..hee~,
amacam,,mahal x3??ta  mahal..nanges ku nnt kang..ngee~

k,,skunk  saya kan,sy kan,.
..nak tag dyorng ni.

Saturday, April 30, 2011

hmm.kebosanan yang teramat sangat sekarang ni..disebabkan terlalu bosan..ku pown try la membeliakkan mata aku    dengan baca buku..haha..taw x buku pa??tajuk dia RAHSIA TAHI LALAT..heyyy..jgn men tuduh2 dlu..ku baca buku ni pown bkan sebab ku banyak t.lalat k..tp ada la ciput2..lalat 2 ta brani nak membuang air besar kat aku la.ngee~so,pada sesapa yg ada t.lalat 2..pe??ko tada t.lalat,boong ngat aih unk ni..ni.tipu sangat klau  ko kata ko tadak...aku tak caya..hee..alang2 ku TERbaca meh aku nak kongsi sama2 ngn u all..nak taw x.???nak x3??tanak??ala..nak la..cian saya menaip suma ni..smpai berdarah jari,terkeluar kuku.terputus urat kaki..haha*nampak sangat adilah adnan ni boong kan..hmmm,ok..memang aku bohong..dah2..mai baca sama2..bawak 1 family skali jenguk ni...bwk la,mak,abah,atok,nenek,moyang,jiran,kawan,kwn pnye sedara,nenek pnya suami,abg...okey,aku mrapu.stakat ni aku tgk aku ada 2 ja la

TandaFirasat Tahi Lalat
Bibir atas kananBanyak rezeki, pandai
Bibir atas kiriRamai kawan, baik hati
Bibir bawah kananDisegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiriPandai bicara, tak mudah kalah
Leher kananCerdas, jujur, berani menderita
Leher kiriCerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengahTercapai cita-cita
Biji mata kananSuka serong dan pembohong
Biji mata kiriPembohong tetapi baik hati
Hujung mata kananBaik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiriBaik budi, murah rezeki
Punggung kananAgak mengalami kesulitan
Punggung kiriMalas dan suka duduk
Betis kananSuka berhibur, boros
Betis kiriRajin, tidak suka menganggur
Lutut kananBersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiriKurang kuat berusaha
Kepala sebelah kananTerkabul cita-cita
Kepala sebelah kiriSering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakangJujur, sabar dan tekun
Kening kananCerdas dan cekap
Kening kiriCerdas dan sopan santun
Tengah keningKeras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kananKecil rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiriSuka berpoya-poya
Ketiak kananDapat menyimpan rahsia
Ketiak kiriJujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kananSuka keluar rumah
Pergelangan kaki kiriKehendak kuat
Batang hidungBanyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidungBanyak rezeki
Dagu bawah kananJujur dan baik hati
Dagu bawah kiriBijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiriBaik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki)Bakal beristeri dua
Tumit kananJujur dan banyak kawan
Tumit kiriBaik budi
Alis kananSuka menolong dan baik hati
Alis kiriRamai yang suka
Pangkal peha kananKemahuan kuat
Pangkal peha kiriSuka kerja apa pun
Telapak kaki kananTak mudah mengeluh
Jari kaki kananSuka menolong
Jari kaki kiriBerbudi, suka berbuat baik
Bahu kananCermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiriSuka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kananBaik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiriRamai kawan, setia pada pasangan
Lengan kananSetia dan taat pada atasan
Lengan kiriMenepati janji dan rajin
Pipi kananRamai teman
Tengah-tengah pipi kananRamai yang suka
Tengah-tengah pipi kriRamai teman
Ubun-ubunKurang jujur
PusatCerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kananSejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiriBeroleh kemuliaan
Pinggang kananSayang pada pasangan hidup
Pinggang kiriDisayang pasangan hidup
Dada kananDapat mengatasi masalah
Dada kiriBerani, jujur dan sabar
Telapak kaki kananTidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiriBaik budi pekertinya
Siku tangan kananKuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiriBaik hati, suka menolong
Jari tangan kananSerba beroleh keuntungan
Jari tangan kiriSerba baik bekerja
Jari telapak tangan kananBanyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiriBanyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kananBoros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiriDapat berpangkat
Perut bawah kananBanyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiriBaik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan dalamDisayang suami atau isteri
Sudut mata kiri dalamTidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luarBaik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiriMurah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kananSerba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atasBaik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atasBaik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawahAgak malas
Kelopak mata kiri bawahAgak bodoh, kurang bijaksana

Sunday, April 24, 2011

suka2...

haa..arini ku sangat hepi..tataw kenapa..memang aku slalu epi pown..*dla,,ko kecoh r!!!!!!!!ekk,ada saya kesah..aha..biar ler..asal aku hepi..disebabkan kesukaan yang agak melampau melanda diri aku arini,,ku nak kongsi la sesuatu yang membuatkan aku gelak ta henti2 dri tadi.ngee~

                                                   1-b..i lapa ag ni                                                                                                              - haa??lapa ag?ptg td bru mkn kn                                                
-tp..i lapa
-ok2..b msak utk syg k..
-yeaa..cyg b ketat2..
-ye la...b nk msak bru nk syg kn?
-mne ade..owg cyg dia lama da taw
-btol ni cyg?
-btoll..owg ta tipu..muah3..cyg b
-hehe..oke2..nt b msak b dpt upah x?
-dpt la,cyg cuap b k
-ye??oke..♥
-yeaa...pat la msak
-lpe na tnye,syg na b msak ape?
-kuih bahulu..b tau?
-haa??adehh..cmne na wat..:(
-hehe..



2-syg,jgn tgalkn abg
-syg dh xleh thn lg
-npe blh jd cmni??kta p hsptal k
-xpe la abg..dh xsmpat
-xpe,smpat lg..abg bwk syg skrg
-tq abg,i ♥ u
-i ♥ u too syg
-lau syg pegi dlu
-sygg!!pliss..jgn ckp cmtu,kta usaha dlu..dh nk smpai ni
-syg ade 1 psanan utk abg lau syg pegi dlu
-dh3..syg xkn mati lg k,da smpai ni
-abg dgr la dlu
-ok2.ape dia?
-syg msak kari td,lupa nk ttup,abg tgk la k,tkot tbakar plk nt
-haa??syg ni



3-sy nk mtk ptus
-npe?
-slama kta kapel,kta xpenah pn gado mcm org lain
-laa..awk nk ke?
-nk la jgk rsa cmne
-umm..lau ye pn jgn la mtk ptus
-npe plk xleh?
-awk xsyg sy ke?
-syg laa
-da tu npe awk nk ptus tbe2 ni?
-sy nk msuk kelab single kt FB
-kelab ape plk tu?
-Kelab Remaja Single (KRS). [utk yg single je tau]
-laa..sbb tu je ke?
-a'aa..dia ckp lau cple xleh like page tu
-hmm..awk ni..dh3..xyah ngade2
-hehe..oke syg..♥ sy men2 je
-sy tau..:p



4-bie..syg ade bnda nk bgtau ni
-ape dia syg?
-bie kna tggungjwb tau
-hah??ape plk ni??
-bie rsa syg perlu bgtau skrg x kt parents kita?
-ehhh,jgn3,bie xnk kecoh2 plk nt
-npe bie :(
-bie nk rhsiakan dlu bnda tu
-hmm
-tp kn dr td lg bie tnye syg,ape dia?
-laa..igtkn bie dh tau
-xtau lg
-syg ngndung anak bie
-apaa????syg ngandung???
-ye,npe bie tkjut?kita kn da kawin
-ehh,lupa plk..:)) thanks syg ♥
-bgtau mak k
-oke :)



5-mak awk xske kte
-tp kte ske awk
-mak awk mrh sy aritu taw
-npe?
-kte ckp kt mak awk,kte ske awk
-awk ni,mmg la mak mrh.kte kn kcik lg
-tp bsar2 nt kte nk kwin ngn awk tau
-ye kte tau
-awk nk kwin ngn kte x?
-nk la,kte pn ske awk
-awk jgn tgalkn kte taw
-kte jnji,kte akn tggu awk je
-ok awk
-kte cyg awk
-kte pn cyg awk ♥
-kte cyg byk
-kte cyg byk2
-kte cyg byk mcm bas
-kte cyg byk mcm basikal,haa
-hehe awk mnang :)



6-awk,sy nk balik
-npe tibe2 nk balik,ade klas la jap lg
-mak antar SMS sruh balik skrg
-npe?ade ape2 blaku ke?
-xtau..sy xsdap ati ni
-mak awk anta SMS cmne,nk tgk
-nah.."adik,balik rumah cepat"
-baik awk balik je
-smlam sy mmpi ayah mninggal..tkott
-biar btol..awk g la siap2 balik k
-err,awk,xjd la
-laa npe plk?
-mak bg SMS lg
-mne?
-"mak salah hntar sms kat kamu,adik kamu xbalik lg mak suruh beli bawang besar"
-laa



7-err,sy nk ckp skit ni
-ckp la ape dia?
-umm,sbnarnye kn da lma sy nk ckp kt awk
-laa,npe xckp?
-sy mlu,tkut btpuk sblh tgn je nt
-ooo,nk luah prsaan ek
-ye,sori tau.sy dh lma pendam,blh sy ckp x?
-xpe,sy phm,sy pn dh lma suka kt awk tp malu nk ckp,mcm awk jgk la
-haaa??
-npe?
-sy ske kt kwn awk,nk tlg awk ckp kt dia..awk dh slh phm ni
-errr...bkn ske sy ke?
-suke awk?err,xpe la..tq k..bye
-ouhh..oke..(malu nye aku)



8-nah utk awk
-utk kte?awk cmne?
-kte da mkn td
-tpu..kte jln ngn awk dr td,bile awk mkn?
-xpe la,kte knyg lg..pkcik ni kasi sbiji je roti ni
-kte nk awk mkn jgk
-awk pmpuan,kna mkn byk,nt xde tnaga
-urmmm
-awk mkn k..:)
-oke awk..ehh awk ngntok ke tu?
-....
-awk bgun..npe awk tdo tbe2 je ni?
-.....
-awk..jgn tgal kte..cpt la bgn..kte sorg2 je ni..:(



9-npe nk ptus?
-wateva
-hmm..awk mmg xsyg sy da kn
-so?
-fine!sy tau awk da ade laki lain,tp npe awk wat sy cmni?
-ske ati sy la
-msti ade sbb,ape klemahan sy.pliss bgtau
-wtpe nk tau?
-sje
-sy xske awk bwk keta kancil je,xde klass lgsung
-hah??tu je?
-yup,npe?
-xde la,keta tu adik sy pnye
-huh!
-keta sy ade kt umah,ALPHARD..sje xnk bwk lg
-err..yeke?sygggg...jom kte kuar nk?(gediks)
-xpe la awk..kta kn da ptus..bye



10-blh sy pgg tgn awk?
-...
-oke2..sy nk sntuh ckit je blh?
-...
-tq,lmbut la tgn awk,blh sy pluk pinggang awk?
-
-tq,bestnye..err,nk cium pp ckit blh??
-...
-mrh ke ni...sy nk ucap tme kasih je sbb bg pgg tgn awk n pluk awk
-...
-hmm..wangi nye
-...
-ske ea..tdo ngn sy mlm ni nk?
-...
-snyap tu tnde stuju kn?
-...
-yeaaa..makk,bear ni nk tdo ngn adik..mak beli la kat adik..adik nk2 



11PANGGG!!!!
-smpai ati awk tmpar sy
-ko tu mnyakitkan hati tau x!
-sy buat ape kt abg?
-ko jgn byk ckp bole?
-abg~
-ko nk ape lg?nk aku ceraikan dpn org rmai ni??
-plisss..jgn abg..sy syg abg lg..
-ko yg nak kn?
-brape abg nk bg?
-2 je la dlu,ckup x?
-ok gk tu..(gelak)

CUTTTTT!!!woii!!korg amik skrip mne tu??adoiii..main2 plak ye..




12-u,i nk call bole?
-err..xnk laa,segan..
-alaaa..da lma kta knal,tp xpnah lg dgr suara u..
-ummm,nt bzir kdit u
-laa,xpe la..i pn xguna jgk..tp nk borak ape ek?
-ntah..u yg nk sgt kn..:P
-ok,i call..
-ello smekom..
-wslm..u wtpe je?
-xwatpe,tgh baring2,mam fries
-ooo..eh,best la suara u
-yeke,cam siti nurhaliza ke?hehe
-x...
-dh tu?
-errr..mcm katun CHIPMUNKs..hehe
-eeeee..u!!
mengonk tol suma ayat ni..ni la keja aku bila tada benda nak buat kan..aha..papaepown..aku suka sangat ayat2 ni.ngee~

Friday, April 22, 2011

macam nak matiiiiii

NAK MATIIIIIIII!!!!!2 la kata2 aku lepas gotong-royong dpan umah tadi...sungguh penat doe..*padahal parent ku yang buat lagi byak..ngee~suka2 aku la...ehe..penat ku tengok abah ku dok potong2 pokok ..yang mama ku khusyuk dok alih2 pasu...sungguh rajin mereka..aku???penat tengok dyorang wat kerja je.bukan ku yang buat pown..ahahaha..dla2,asal ko over sangat hah?nal mati segala...biar ler...asal saya bahagia...hehe

Wednesday, April 20, 2011

pasangan anda

pagi2 dah tataw na buat apa..so,,aku nak stiry2 la sikit macam mana kesesuaian pasangan anda ni..even ku pun tada pasangan lagi..hey,,i want to study first la..ngee~aku  suka sangat baca buku karya DR HM TUAH ISKANDAR AL HAJ.buku ni pasal motivasi r.yang best sangat tu sebab cara dia sampaikan mesej 2 slamber gla.macam budak2 muda gtu..merelaxkan otak ku..skarang dah 6 buku ku ada.1st buku tajuk dia SENDIRI MAU INGAT ni yang paling bezzzzzz ku baca..tengah sronok baca..terselit la satu tajuk psal kombinasi pasangan...
sulung dengan sulung
pasangan ni dikatakan 'keras'-boleh jadi tak sehaluan.Ada harapan bertekak hari-hari.Kalau sekarang masih bercinta,perlu perkasakan jiwa sebab nak bawa hubungan ke matlamat perkahwinan bukan senang.Sabar banyak-banyak.Bertolak ansur banyak-banyak sebab dua-dua memang nampak tegas dalam segala hal.

sulung dengan tengah
Sulung selalunya bersikap memerintah,si tengah akan berubah sikap jadi penurut untuk mengelak sebarang ketegangan.Kadang-kadang si tengah akan menganggap sulung terlalu menakutkan sebab dia selalu menggertak.Bagusnya,setiap anak tengah serasi untuk siapa je.*wahhhhhhhh,,aku anak tengah.ngee~..sambung2,Anak tengah kalau dipasangkan dengan anak sulung,selalunya anak tengah makan hati sikit,sebab dia terpaksa rela mengabaikan kemahuan dan impiannya demi pasangan.Tapi mereka ini sebenarnyaserasi sebab kalau anak tengah boleh bersikap macam anak bongsu,itulah idealnya.

tengah dengan tengah
pasangan ni sangat serasi,dalam istilah lain sangat melengkapi.Tapi sikap suka berahsia anak tengah kadang-kadang jadi penyebab yang serius dalam soal komunikasi.Biasanya apa pun masalah mudah dan cepat selesai sebab masing-masing menjunjung tinggi perdamaian dan cukup mudah berkompromi.

tengah dengan bongsu
Hubungan ini akan berjalan lancar,bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung.Kalau anak tengah menunjukkan ciri sejati,dia akan terbawa-bawa gaya si bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri.Ini berlaku terutama apabila anak tengah tu perempuan.

bongsu dengan bongsu
Dua-dua manja.Slalunya susah sikit untuk bergerak senada dan seirama.Berhati-hatilah!!!!Walaupun selalunya menyenangkan,tapi kadang-kadang jangan terlalu lihat pada kenyataan hierarki dalam keluarga sebab kalau dua-dua begitu memang susah sikit bak kawal keadaan......

haaa..tu sekadar pengamatan....tak betul dan tak salah...aha..penat ku tulis aih...nek kematu tangan ni...jangan percaya sratus pratus lak...lpas bca ni truz putus ngn kapel korang sebab dalam ni kata tak serasi..ayyooo,,tamaw3...aha..bak kata dr.tuah,,i mean,,my idol ni kan,sekadar panduan.Berjalan di tengah gelap dengan ada 1 kandil nun jauh di hujung lebih mudah berbanding berjalan dalam gelap yang segelap-gelapnya........ehe...oky,,skunk ku na gtaw..ku anak tengah...ngee,,sape nak kat ku??hak3,mmg tak ler dla..ok,aku boong,,aku tak smurah e2...hee~~~~