Pages

Saturday, April 30, 2011

hmm.kebosanan yang teramat sangat sekarang ni..disebabkan terlalu bosan..ku pown try la membeliakkan mata aku    dengan baca buku..haha..taw x buku pa??tajuk dia RAHSIA TAHI LALAT..heyyy..jgn men tuduh2 dlu..ku baca buku ni pown bkan sebab ku banyak t.lalat k..tp ada la ciput2..lalat 2 ta brani nak membuang air besar kat aku la.ngee~so,pada sesapa yg ada t.lalat 2..pe??ko tada t.lalat,boong ngat aih unk ni..ni.tipu sangat klau  ko kata ko tadak...aku tak caya..hee..alang2 ku TERbaca meh aku nak kongsi sama2 ngn u all..nak taw x.???nak x3??tanak??ala..nak la..cian saya menaip suma ni..smpai berdarah jari,terkeluar kuku.terputus urat kaki..haha*nampak sangat adilah adnan ni boong kan..hmmm,ok..memang aku bohong..dah2..mai baca sama2..bawak 1 family skali jenguk ni...bwk la,mak,abah,atok,nenek,moyang,jiran,kawan,kwn pnye sedara,nenek pnya suami,abg...okey,aku mrapu.stakat ni aku tgk aku ada 2 ja la

TandaFirasat Tahi Lalat
Bibir atas kananBanyak rezeki, pandai
Bibir atas kiriRamai kawan, baik hati
Bibir bawah kananDisegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiriPandai bicara, tak mudah kalah
Leher kananCerdas, jujur, berani menderita
Leher kiriCerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengahTercapai cita-cita
Biji mata kananSuka serong dan pembohong
Biji mata kiriPembohong tetapi baik hati
Hujung mata kananBaik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiriBaik budi, murah rezeki
Punggung kananAgak mengalami kesulitan
Punggung kiriMalas dan suka duduk
Betis kananSuka berhibur, boros
Betis kiriRajin, tidak suka menganggur
Lutut kananBersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiriKurang kuat berusaha
Kepala sebelah kananTerkabul cita-cita
Kepala sebelah kiriSering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakangJujur, sabar dan tekun
Kening kananCerdas dan cekap
Kening kiriCerdas dan sopan santun
Tengah keningKeras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kananKecil rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiriSuka berpoya-poya
Ketiak kananDapat menyimpan rahsia
Ketiak kiriJujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kananSuka keluar rumah
Pergelangan kaki kiriKehendak kuat
Batang hidungBanyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidungBanyak rezeki
Dagu bawah kananJujur dan baik hati
Dagu bawah kiriBijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiriBaik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki)Bakal beristeri dua
Tumit kananJujur dan banyak kawan
Tumit kiriBaik budi
Alis kananSuka menolong dan baik hati
Alis kiriRamai yang suka
Pangkal peha kananKemahuan kuat
Pangkal peha kiriSuka kerja apa pun
Telapak kaki kananTak mudah mengeluh
Jari kaki kananSuka menolong
Jari kaki kiriBerbudi, suka berbuat baik
Bahu kananCermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiriSuka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kananBaik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiriRamai kawan, setia pada pasangan
Lengan kananSetia dan taat pada atasan
Lengan kiriMenepati janji dan rajin
Pipi kananRamai teman
Tengah-tengah pipi kananRamai yang suka
Tengah-tengah pipi kriRamai teman
Ubun-ubunKurang jujur
PusatCerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kananSejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiriBeroleh kemuliaan
Pinggang kananSayang pada pasangan hidup
Pinggang kiriDisayang pasangan hidup
Dada kananDapat mengatasi masalah
Dada kiriBerani, jujur dan sabar
Telapak kaki kananTidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiriBaik budi pekertinya
Siku tangan kananKuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiriBaik hati, suka menolong
Jari tangan kananSerba beroleh keuntungan
Jari tangan kiriSerba baik bekerja
Jari telapak tangan kananBanyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiriBanyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kananBoros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiriDapat berpangkat
Perut bawah kananBanyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiriBaik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan dalamDisayang suami atau isteri
Sudut mata kiri dalamTidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luarBaik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiriMurah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kananSerba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atasBaik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atasBaik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawahAgak malas
Kelopak mata kiri bawahAgak bodoh, kurang bijaksana

Sunday, April 24, 2011

suka2...

haa..arini ku sangat hepi..tataw kenapa..memang aku slalu epi pown..*dla,,ko kecoh r!!!!!!!!ekk,ada saya kesah..aha..biar ler..asal aku hepi..disebabkan kesukaan yang agak melampau melanda diri aku arini,,ku nak kongsi la sesuatu yang membuatkan aku gelak ta henti2 dri tadi.ngee~

                                                   1-b..i lapa ag ni                                                                                                              - haa??lapa ag?ptg td bru mkn kn                                                
-tp..i lapa
-ok2..b msak utk syg k..
-yeaa..cyg b ketat2..
-ye la...b nk msak bru nk syg kn?
-mne ade..owg cyg dia lama da taw
-btol ni cyg?
-btoll..owg ta tipu..muah3..cyg b
-hehe..oke2..nt b msak b dpt upah x?
-dpt la,cyg cuap b k
-ye??oke..♥
-yeaa...pat la msak
-lpe na tnye,syg na b msak ape?
-kuih bahulu..b tau?
-haa??adehh..cmne na wat..:(
-hehe..



2-syg,jgn tgalkn abg
-syg dh xleh thn lg
-npe blh jd cmni??kta p hsptal k
-xpe la abg..dh xsmpat
-xpe,smpat lg..abg bwk syg skrg
-tq abg,i ♥ u
-i ♥ u too syg
-lau syg pegi dlu
-sygg!!pliss..jgn ckp cmtu,kta usaha dlu..dh nk smpai ni
-syg ade 1 psanan utk abg lau syg pegi dlu
-dh3..syg xkn mati lg k,da smpai ni
-abg dgr la dlu
-ok2.ape dia?
-syg msak kari td,lupa nk ttup,abg tgk la k,tkot tbakar plk nt
-haa??syg ni



3-sy nk mtk ptus
-npe?
-slama kta kapel,kta xpenah pn gado mcm org lain
-laa..awk nk ke?
-nk la jgk rsa cmne
-umm..lau ye pn jgn la mtk ptus
-npe plk xleh?
-awk xsyg sy ke?
-syg laa
-da tu npe awk nk ptus tbe2 ni?
-sy nk msuk kelab single kt FB
-kelab ape plk tu?
-Kelab Remaja Single (KRS). [utk yg single je tau]
-laa..sbb tu je ke?
-a'aa..dia ckp lau cple xleh like page tu
-hmm..awk ni..dh3..xyah ngade2
-hehe..oke syg..♥ sy men2 je
-sy tau..:p



4-bie..syg ade bnda nk bgtau ni
-ape dia syg?
-bie kna tggungjwb tau
-hah??ape plk ni??
-bie rsa syg perlu bgtau skrg x kt parents kita?
-ehhh,jgn3,bie xnk kecoh2 plk nt
-npe bie :(
-bie nk rhsiakan dlu bnda tu
-hmm
-tp kn dr td lg bie tnye syg,ape dia?
-laa..igtkn bie dh tau
-xtau lg
-syg ngndung anak bie
-apaa????syg ngandung???
-ye,npe bie tkjut?kita kn da kawin
-ehh,lupa plk..:)) thanks syg ♥
-bgtau mak k
-oke :)



5-mak awk xske kte
-tp kte ske awk
-mak awk mrh sy aritu taw
-npe?
-kte ckp kt mak awk,kte ske awk
-awk ni,mmg la mak mrh.kte kn kcik lg
-tp bsar2 nt kte nk kwin ngn awk tau
-ye kte tau
-awk nk kwin ngn kte x?
-nk la,kte pn ske awk
-awk jgn tgalkn kte taw
-kte jnji,kte akn tggu awk je
-ok awk
-kte cyg awk
-kte pn cyg awk ♥
-kte cyg byk
-kte cyg byk2
-kte cyg byk mcm bas
-kte cyg byk mcm basikal,haa
-hehe awk mnang :)



6-awk,sy nk balik
-npe tibe2 nk balik,ade klas la jap lg
-mak antar SMS sruh balik skrg
-npe?ade ape2 blaku ke?
-xtau..sy xsdap ati ni
-mak awk anta SMS cmne,nk tgk
-nah.."adik,balik rumah cepat"
-baik awk balik je
-smlam sy mmpi ayah mninggal..tkott
-biar btol..awk g la siap2 balik k
-err,awk,xjd la
-laa npe plk?
-mak bg SMS lg
-mne?
-"mak salah hntar sms kat kamu,adik kamu xbalik lg mak suruh beli bawang besar"
-laa



7-err,sy nk ckp skit ni
-ckp la ape dia?
-umm,sbnarnye kn da lma sy nk ckp kt awk
-laa,npe xckp?
-sy mlu,tkut btpuk sblh tgn je nt
-ooo,nk luah prsaan ek
-ye,sori tau.sy dh lma pendam,blh sy ckp x?
-xpe,sy phm,sy pn dh lma suka kt awk tp malu nk ckp,mcm awk jgk la
-haaa??
-npe?
-sy ske kt kwn awk,nk tlg awk ckp kt dia..awk dh slh phm ni
-errr...bkn ske sy ke?
-suke awk?err,xpe la..tq k..bye
-ouhh..oke..(malu nye aku)



8-nah utk awk
-utk kte?awk cmne?
-kte da mkn td
-tpu..kte jln ngn awk dr td,bile awk mkn?
-xpe la,kte knyg lg..pkcik ni kasi sbiji je roti ni
-kte nk awk mkn jgk
-awk pmpuan,kna mkn byk,nt xde tnaga
-urmmm
-awk mkn k..:)
-oke awk..ehh awk ngntok ke tu?
-....
-awk bgun..npe awk tdo tbe2 je ni?
-.....
-awk..jgn tgal kte..cpt la bgn..kte sorg2 je ni..:(



9-npe nk ptus?
-wateva
-hmm..awk mmg xsyg sy da kn
-so?
-fine!sy tau awk da ade laki lain,tp npe awk wat sy cmni?
-ske ati sy la
-msti ade sbb,ape klemahan sy.pliss bgtau
-wtpe nk tau?
-sje
-sy xske awk bwk keta kancil je,xde klass lgsung
-hah??tu je?
-yup,npe?
-xde la,keta tu adik sy pnye
-huh!
-keta sy ade kt umah,ALPHARD..sje xnk bwk lg
-err..yeke?sygggg...jom kte kuar nk?(gediks)
-xpe la awk..kta kn da ptus..bye



10-blh sy pgg tgn awk?
-...
-oke2..sy nk sntuh ckit je blh?
-...
-tq,lmbut la tgn awk,blh sy pluk pinggang awk?
-
-tq,bestnye..err,nk cium pp ckit blh??
-...
-mrh ke ni...sy nk ucap tme kasih je sbb bg pgg tgn awk n pluk awk
-...
-hmm..wangi nye
-...
-ske ea..tdo ngn sy mlm ni nk?
-...
-snyap tu tnde stuju kn?
-...
-yeaaa..makk,bear ni nk tdo ngn adik..mak beli la kat adik..adik nk2 



11PANGGG!!!!
-smpai ati awk tmpar sy
-ko tu mnyakitkan hati tau x!
-sy buat ape kt abg?
-ko jgn byk ckp bole?
-abg~
-ko nk ape lg?nk aku ceraikan dpn org rmai ni??
-plisss..jgn abg..sy syg abg lg..
-ko yg nak kn?
-brape abg nk bg?
-2 je la dlu,ckup x?
-ok gk tu..(gelak)

CUTTTTT!!!woii!!korg amik skrip mne tu??adoiii..main2 plak ye..




12-u,i nk call bole?
-err..xnk laa,segan..
-alaaa..da lma kta knal,tp xpnah lg dgr suara u..
-ummm,nt bzir kdit u
-laa,xpe la..i pn xguna jgk..tp nk borak ape ek?
-ntah..u yg nk sgt kn..:P
-ok,i call..
-ello smekom..
-wslm..u wtpe je?
-xwatpe,tgh baring2,mam fries
-ooo..eh,best la suara u
-yeke,cam siti nurhaliza ke?hehe
-x...
-dh tu?
-errr..mcm katun CHIPMUNKs..hehe
-eeeee..u!!
mengonk tol suma ayat ni..ni la keja aku bila tada benda nak buat kan..aha..papaepown..aku suka sangat ayat2 ni.ngee~

Friday, April 22, 2011

macam nak matiiiiii

NAK MATIIIIIIII!!!!!2 la kata2 aku lepas gotong-royong dpan umah tadi...sungguh penat doe..*padahal parent ku yang buat lagi byak..ngee~suka2 aku la...ehe..penat ku tengok abah ku dok potong2 pokok ..yang mama ku khusyuk dok alih2 pasu...sungguh rajin mereka..aku???penat tengok dyorang wat kerja je.bukan ku yang buat pown..ahahaha..dla2,asal ko over sangat hah?nal mati segala...biar ler...asal saya bahagia...hehe

Wednesday, April 20, 2011

pasangan anda

pagi2 dah tataw na buat apa..so,,aku nak stiry2 la sikit macam mana kesesuaian pasangan anda ni..even ku pun tada pasangan lagi..hey,,i want to study first la..ngee~aku  suka sangat baca buku karya DR HM TUAH ISKANDAR AL HAJ.buku ni pasal motivasi r.yang best sangat tu sebab cara dia sampaikan mesej 2 slamber gla.macam budak2 muda gtu..merelaxkan otak ku..skarang dah 6 buku ku ada.1st buku tajuk dia SENDIRI MAU INGAT ni yang paling bezzzzzz ku baca..tengah sronok baca..terselit la satu tajuk psal kombinasi pasangan...
sulung dengan sulung
pasangan ni dikatakan 'keras'-boleh jadi tak sehaluan.Ada harapan bertekak hari-hari.Kalau sekarang masih bercinta,perlu perkasakan jiwa sebab nak bawa hubungan ke matlamat perkahwinan bukan senang.Sabar banyak-banyak.Bertolak ansur banyak-banyak sebab dua-dua memang nampak tegas dalam segala hal.

sulung dengan tengah
Sulung selalunya bersikap memerintah,si tengah akan berubah sikap jadi penurut untuk mengelak sebarang ketegangan.Kadang-kadang si tengah akan menganggap sulung terlalu menakutkan sebab dia selalu menggertak.Bagusnya,setiap anak tengah serasi untuk siapa je.*wahhhhhhhh,,aku anak tengah.ngee~..sambung2,Anak tengah kalau dipasangkan dengan anak sulung,selalunya anak tengah makan hati sikit,sebab dia terpaksa rela mengabaikan kemahuan dan impiannya demi pasangan.Tapi mereka ini sebenarnyaserasi sebab kalau anak tengah boleh bersikap macam anak bongsu,itulah idealnya.

tengah dengan tengah
pasangan ni sangat serasi,dalam istilah lain sangat melengkapi.Tapi sikap suka berahsia anak tengah kadang-kadang jadi penyebab yang serius dalam soal komunikasi.Biasanya apa pun masalah mudah dan cepat selesai sebab masing-masing menjunjung tinggi perdamaian dan cukup mudah berkompromi.

tengah dengan bongsu
Hubungan ini akan berjalan lancar,bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung.Kalau anak tengah menunjukkan ciri sejati,dia akan terbawa-bawa gaya si bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri.Ini berlaku terutama apabila anak tengah tu perempuan.

bongsu dengan bongsu
Dua-dua manja.Slalunya susah sikit untuk bergerak senada dan seirama.Berhati-hatilah!!!!Walaupun selalunya menyenangkan,tapi kadang-kadang jangan terlalu lihat pada kenyataan hierarki dalam keluarga sebab kalau dua-dua begitu memang susah sikit bak kawal keadaan......

haaa..tu sekadar pengamatan....tak betul dan tak salah...aha..penat ku tulis aih...nek kematu tangan ni...jangan percaya sratus pratus lak...lpas bca ni truz putus ngn kapel korang sebab dalam ni kata tak serasi..ayyooo,,tamaw3...aha..bak kata dr.tuah,,i mean,,my idol ni kan,sekadar panduan.Berjalan di tengah gelap dengan ada 1 kandil nun jauh di hujung lebih mudah berbanding berjalan dalam gelap yang segelap-gelapnya........ehe...oky,,skunk ku na gtaw..ku anak tengah...ngee,,sape nak kat ku??hak3,mmg tak ler dla..ok,aku boong,,aku tak smurah e2...hee~~~~

Monday, April 18, 2011

CINTA FACEBOOK..


rini ku nak kongsi 1 entry kak ku...ahaha..kak,,jgn mrah ye adk copy kamoo pnye..marah???ske ati kamoo ler..aha...ni kak ku pnya blog..lawat2 ler sma yerk..http://eina-adlinadnan.blogspot.com..lpas aku bca ni,,,ku sedar trus ...i mean aku takan lagi terjebak dengan CINTA FACEBOOK ni..ahaha..opz aku dijauhkan dri cinta fb ni sebab benda ni la yang buat aku serabut smpai sekarang..
dri seorg hamba ALLAH NI:
Kata kakakku, "Ujian penuntut ilmu: Kewangan, malas, syahwat (rindu dan cinta), sahabat dan persekitaran."
Saya akui, sebagai penuntut ilmu atau mahasiswa, lima perkara tersebut merupakan masalah utama bagi setiap pelajar! Saya yakin anda mengakuinya juga.
Namun, bagi penuntut di Mesir, kewangan bukanlah masalah utama kerana wang zakat melimpah-ruah di sini. Negara kaya seperti Kuwait dan Brunei selalu memberikan sumbangan kepada mereka yang sedang berjihad ini.
Tetapi, empat masalah yang lain terus membelengu para penuntut.
Masalah ke-2, MALAS! Musim sejuk adalah musim yang paling agak malas di sini. Kerana mahasiswa agak selesa di sebalik selimut tanpa mandi berhari-hari.
Masalah ke-3, SYAHWAT! Ini yang ingin saya kupaskan. Insya Allah, semoga apa yang saya ingin sampaikan dapat difahami oleh anda sekalian.
Putik-putik Cinta di Facebook
Saya sebagai seorang pemuda, sering menerima pop-up chat dari orang yang tidak dikenali. Dan kebanyakanya daripada perempuan.
Adakah itu normal seperti yang diutarakan sahabat saya. Beliau bertanya di laman Facebook "says; is it normal, if wall perempuan mesti penuh dengan kawan lelaki, and vice versa?"
Apa pendapat anda?
Saya akui, saya sering 'jual mahal' dengan ajakan berborak melalu Facebook walaupun kadang-kadang tersungkur di tengah jalan. Kerana saya tekad untuk tidak chat sesuka hati bila saya sudah mempunyai orang yang saya berhajat denganya untuk melengkapkan iman saya.
Terutama bila sedang dalam menuntut ilmu, maka saya tidak mahu hidup saya terganggu dengan perkara-perkara yang termasuk dalam ikhtilat diluar syarie.
Bukan Cinta Jika Asasnya Facebook
Saya hairan bila mana ada orang merendahkan martabat cinta dengan menjualnya di Facebook. Dalam erti kata lain, "Saya boleh menerima cinta di Facebook".
Ini mungkin berlaku bila seseorang yang sudah putus cinta mengwar-warkan perasaan benci dan kesalnya terhadap cinta yang berputik terhadap seseorang. Status in relationship bertukar kepada single.
Lalu wujud seorang lelaki yang menawarkan diri untuk mendengar masalah wanita tersebut. Dan memberi pandangan hanya berdasarkan minda yang mengharapkan dosa pada masa akan datang. Ini padahnya bila meluahkan perasaan melalui Facebook.
Kadang-kadang bila yang memberikan pandangan berwajah kurang handsome, si wanita akan berkata, "Sibuk je nak tahu pasal orang". Namun bila mana yang menanyakan soalan agak handsome, dengan sendiri dia akan merendahkan martabat diri dengan membuka aib sendiri.
Sedarkah kalian bahawa WAJAH PROFILE FACEBOOK BOLEH DIMANIPULASI!
Nilai Harga Diri
Adakah begitu rendah martabat cinta kita terhadap orang yang harus dinikahi sehinggakan kita boleh bercinta sekadar melihat wajah seseorang di Facebook atau bermula dengan pop-up chat di Facebook?
Namun bila kita berjumpa, terkejut melihat wajahnya yang ternyata bukan pilihan hati kita. Terus cinta yang berputik di Facebook hilang begitu sahaja. Adakah itu cinta?
Banyak artikel yang menerangkan mengenai ikhtilat diluar syarie. Anda seorang yang berakal, maka nilai setinggi mana nilai diri anda.
Seperti kata-kata Hilal Asyraf, beliau menyatakan di dalam blognya, "Cinta tidak buta".
Martabat cinta begitu tinggi. Jangan rendahkannya sehingga menilai ia buta. Saya memberi contoh, jika anda mencintai seseorang kerana agamanya, adakah bila agama orang tersebut hilang selepas anda mencintainya, adakah anda akan terus mencintainya?
Namun, jika anda tidak menganggap cinta itu buta, anda mencintai seseorang kerana agamanya, maka cinta anda kepadanya akan bertambah dan berkurang sepertimana bertambah dan berkurangnya agamanya.
Atas dasar itu cinta kerana agamanya diperkuatkan lagi dengan hadis yang bermaksud:
"Apabila datang kepada kalian orang yang kalian redha agamanya dan akhlaknya (untuk meminang anda atau wanita dibawah tanggungan anda) maka nikahlahilah lelaki tersebut. Kalau kalian tidak melakukan hal tersebut nescaya akan terjadi fitnah di muka bumi dan terjadi kerosakan yang merata".
[HR Tarmizi & Ibn Majjah]...


Tuesday, April 12, 2011

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

adoiiiiiiiii,rosak blog ku..2 ler pdahnya gatai tgn p ubah template..hancus semua.followers ku trpadam plak..suma hancoorrr..nnt2 la 2 prbetul blek..na nangis nii,,penatttttttttt..

Thursday, April 7, 2011

fb pnya pasal

aaarrrrrhhhh,,semalam ku wat skali lg benda bodo...npew la ko balek ek...ku tamaw ingat dh ko..tetiba ko mncul blek..dush3..aku bengonk..kau  dtg as a member ..yang ku pk lebih2  asal???..ayoo..kami suda tada pa2..yg taleh blah 2 an,,sjak ku knal ko an..derek r mmpkan ko..wah..gila agaknya ku an..ahahahahah..ku taw ko cbuk..ko kn pndai..utp 2.tabik la ko..ku pn tanak kacaw ko la..tp bla ku ta kcw ko..ku rndu plak ko..kah3..tp bla ku bka wall fb ko..wahh,,so geram dgn KEMBOJA PUTIH  kamoo 2..so,btul kew kptusan ku soh ko pegi jaoh2 dri akoo..pning3..srabut..then ko tanak pegi..ko nak kawan ngan akoo..ptot ke ku tima..as a membe??????takowt la..tkowt ku trsayang kt ko plak nnt..mcmna ek...srabbuutttttttttttttttttttttttttttttttttttt..kakak!!!!!!!tulun adikkkkkk

sy syg anda...anda?????????????????????????????????????